Ryhmä Sähköturvallisuus
Rasti: 2/4

Työmaan sähkökeskus

Rakennustyömaan työntekijä oli siirtämässä uppopumppua tyhjentääkseen perustuksissa olevan vesikuopan. Uppopumpun johto oli irrallaan jatkojohdosta, mutta molempien johtojen päät olivat vesilammikossa. Työntekijä sai sähköiskun, todennäköisesti kurottaessaan liittämään johtoja yhteen. Sähköiskun vuoksi hän kaatui matalaan vesikuoppaan ja hukkui.

Oikea tapa

Sijoita sähkökeskus mahdollisimman lähelle käyttökohdetta.Tee kaapelivedot siten, etteivät ne häiritse liikkumista. Paras tapa vetää sähköt keskuksesta kohteelle on käyttää kaapelihyllyjä tai niille tarkoitettuja telineitä. Kiinnitä sähkökeskus seinälle irti lattiasta. Varmista ettei vesi pääse sähkökeskukseen. Käytä mieluummin useampia työmaasähkökeskuksia kuin suurta määrää pitkiä jatkojohtoja. Varusta kaikki sähköistykset vikavirtasuojilla.

Väärä tapa

Sekava sähkökaapelien verkko aiheuttaa merkittävän kompastumisriskin. Rakennuksen avovaiheessa veden kertyminen lattialle on mahdollista. Sähkölaitteisiin joutuva vesi voi aiheuttaa sähköiskun tai tulipalon vaaran. Vedessä oleva sähköliitäntä tai -keskus näyttää vaarattomalta, kunnes pahaa-aavistamaton henkilö altistuu sähkölle. Huonot liitokset voivat aiheuttaa kaapelin kuumenemista ja tulipalon.

Lisätietoja

Turvapuistokierroksella rasti numero 25

Vastuuyritys