Ryhmä Tulitöiden turvallisuus
Rasti: 2/2

Tulityöt

Huoltomiespari teki oviaukkoa tehtaan lämpökeskuksen varastokonttiin, jonka eristeenä oli käytetty muovipohjaista eristevaahtolevyä. Työ tuli melkein valmiiksi, mutta kahvitauon aikana syttyi tulipalo ja lämpökeskus tuhoutui pahoin.

Oikea tapa

Tulityökorttikoulutuksessa kerrotaan oikeat varautumistavat. Kaikki tulityö on luvanvaraista. Kaikilla tulitöihin osallistuvilla tulee olla tulityökortti ja työkohtainen tulityölupa ja on huomioitava, että tulityökortti ei ole sama kuin tulityölupa. Tulityölupa on kirjallinen dokumentti, joka antaa oikeuden tehdä tulitöitä luvassa sovituin ehdoin.

Väärä tapa

Tulitöitä ovat kaikki lämpöä tai kipinöintiä aiheuttavat työvaiheet. Kulmahiomakoneen käyttö aiheuttaa sinkoavia kipinöitä. Kuumailmapuhaltimen huolimaton käyttö voi sytyttää tulipalon. Hitsauskipinät voivat sytyttää tulipalon vielä tummuttuaankin. Lämpö voi johtua esimerkiksi putkia pitkin myös ympäröiviin tiloihin. Tulipalo voi syttyä vielä tuntien kuluttua tulityön lopettamisesta. Ympäröivä palava materiaali aiheuttaa tulipalon vaaran.

Lisätietoja

Turvapuistokierroksella rasti numero 63

Vastuuyritys